Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Depunerea mandatului de către Ludovic Orban este o situaţie de aşteptat după decizia Curţii Constituţionale, iar cea mai bună variantă ar fi aceea a unui guvern politic sau alegerile anticipate, în sensul în care să fie modificate doar chestiunile tehnice, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

"Este o situaţie relativă nouă, dar era de aşteptat fiindcă, după decizia Curţii Constituţionale, altă variantă nu prea exista. Trebuia să găsească o altă nominalizare şi tehnic, politic este varianta este cea mai simplă - să renunţe la această desemnare prim-ministrul şi să încerce o altă variantă. S-a mai întâmplat în trecut, când domnul Negoiţă a fost propus şi a dat înapoi mandatul, în 2009, preşedintelui Băsescu după câteva zile", a afirmat liderul UDMR.

Potrivit acestuia, şeful statului va avea trei variante la consultările de miercuri de la Palatul Cotroceni, dar cea mai bună ar fi aceea a unui guvern politic, motivând că un guvern tehnocrat tot PNL va fi tot guvern minoritar.

Integral pe Agerpres