Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Klaus Iohannis a anunțat că Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de premier desemnat.

”Ludovic Orban și-a depus mandatul din funcția de premier desemnat. Această situație se datorează PSD-ului. A boicotat ședința de ieri și nu s-a putut da un vot. Riscăm să intrăm într-un blocaj și este ultimul lucru pe care ni-l dorim.

Am acceptat această depunere a premierului Ludovic Orban. Voi începe consultările la Cotroceni, mâine la ora 16:00.

La ora 20:00, mâine, voi face o nouă declarație de presă. Noi nu dorim să intrăm într-un blocaj. România trebuie guvernată. Domnul Ludovic Orban rămâne prima mea opțiune pentru funcția de premier. Voi ține cont de toate informațiile pe care le primesc de la partidele parlamentare. O majoritate se formează prin vot. Există un singur mecanism prin care se probează votul în Parlament: prin vot.

Singura posibilitate prin care se poate testa existența unei majorități este votul din Parlament. Nu mă implic în selecția candidaților pentru alegerile locale. ”, a spus Iohannis.