Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Autoritățile din România încearcă să afle detalii despre un cetățean italian bolnav de coronavirus care ar fi fost în România în weekend-ul trecut. Italianul, originar din Cattolica, revenit recent din România, a fost confirmat cu coronavirus la Rimini, în Italia. Bărbatul este internat în spital, potrivit Corriere Romagna. Acesta are 71 de ani și, potrivit presei din Italia, ar fi căsătorit cu o româncă.

„Cu privire la informatiile vehiculate in mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infectie cu COVID-19 in Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe langa autoritățile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare, inclusiv cetatenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României. În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat al MAE.

Integral pe Digi24