Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

China a investit masiv în ultimele decenii în sectorul tehnologic, iar acum, în fața unei crize majore de sănătate publică, Beijingul apelează la companiile din IT&C pentru a se alătura luptei împotriva noului coronavirus, scriu jurnaliștii de la CNN.

Giganții tehnologici din țară au răspuns prompt la nevoia de cooperare și au pus la dispoziția autorităților vehicule autonome care aprovizionează spitalele, drone cu camere termice care ajuta la detectarea virusului, precum și roboți care limitează interacțiunile dintre oameni, astfel încât să fie împiedicată răspândirea cronavirusului.

Nu este clar cât de multă tehnologie poate ajuta la controlul virusului, care a infectat până acum cel puțin 79.000 de oameni în întreaga lume și a ucis mai mult de 2.600, în mare parte în China continentală. Beijingul a arătat însă clar că lupta împotriva virusului este o prioritate națională care necesită acțiuni colective.

Integral pe Digi24