Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisia juridică a Camerei Deputaților trebuie să dea raportul până săptămâna viitoare pe proiectul de lege privind dezincriminarea evaziunii fiscale pentru cazurile când prejudiciul nu depășește 100.000 de euro și este achitat de către făptaș. Inițiatorul legii, deputatul Cătălin Rădulescu (PSD) își asumă deschis că proiectul are ca scop ca cei care au comis fapte de evaziune fiscală să scape de închisoare, cu condiția să plătească prejudiciul și penalitățile aferente.

Contestatarii reclamă că adoptarea proiectului în plenul Camerei, forul decizional, ar duce la încurajarea evaziunii și la închiderea a mii de dosare penale aflate pe rolul instanțelor. În esență, proiectul prevede că plata prejudiciului pentru evaziunea fiscală de până la 100.000 de euro îl exonerează pe cel vinovat de pedeapsa cu închisoarea.

Integral pe Fanatik