Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România Liberă a obținut Metodologia de luptă anti-coronavirus. Mai jos, o investigație despre ce ar trebui să facă și ce face, de fapt, statul român, în confruntarea cu virusul.

La nivelul statului român a fost adoptată o metodologie de luptă anti-coronavirus, extrem de clară, care în cele mai multe zone din țară nu se respectă, pentru că lipsește logistica necesară, o parte din personalul implicat este slab pregătit și, pe deasupra, mai apar și diferențe de evaluare și abordare între așa-zișii specialiști.

Studentă luată cu ambulanța, universitate închisă o săptămână. Suspecta de coronavirus nu e suspectă de coronavirus

Ca să înțelegeți exact situația, o să mă refer la cazul unei studente de la universitatea de stat din Târgu Jiu, care a fost luată cu ambulanța, de la cursuri, în data de 24 februarie a.c.

Cu două zile în urmă se întorsese din Italia. Surse din universitate ne-au relatat că studenta călătorise într-o localitate aflată la 50 de km de zona Lombardia, acolo unde se află principalul focar de coronavirus din Italia.


Întreg personalul universității și toți studenții au fost evacuați imediat din acel sediu, iar conducerea unității de învățământ a dispus întreruperea cursurilor pentru o săptămână, în toate spațiile.

Integral pe România Liberă