Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Klaus Iohannis este nevoit să facă o nouă propunere de premier, după ce Curtea Constituţională a dat peste cap toate calculele şi a decis că numirea lui Ludovic Orban a fost neconstituţională.

Potrivit unor surse, pe lista preşedintelui s-ar afla Raluca Turcan şi Rareş Bogdan.

După decizia Curții Constituționale, Klaus Iohannis se vede nevoit să vină cu o nouă propunere de premier, una care să strângă o majoritate în Parlament și care să conducă spre formarea unui Executiv.

Potrivit unor surse, printre numele la care se gândește Klaus Iohannis se află: Raluca Turcan și Rareş Bogdan, chiar dacă public aceștia au negat că și-ar dori o asemenea funcție.

O alta variantă pe care preşedintele o ia în calcul este cea a unui premier tehnocrat. Nicolae Ciucă s-ar putea încadra aici.

Iar o altă variantă care încă rămâne în picioare este ca Ludovic Orban să fie în continuare propus pentru șefia Guvernului.

Liberalii susțin că ar putea merge în continuare cu această propunere, având în vedere că judecătorii CCR au menționat că Iohannis trebuie să facă o nominalizare care să construiască o majoritate, fără să respingă numele lui Orban.