Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Un centru de biologie moleculară, cu spaţii închise, format, dacă vreţi, dintr-o serie de containere sigilate, cu sisteme de flux de aer, costume speciale pentru personal, protocoale stabilite pentru toate procedurile. Medicii nu pot intra în clădire dacă nu introduc mâna într-un fel de gură, unde se spală, se desinfectează şi abia apoi se deschide uşa, fără ca ei să atingă nimic.

Saloanele sunt presurizate. Pacienţii au la îndemână diferiţi senzori de mişcare. Dacă vedeţi cum arată spaţiul e ca de rachetă cosmică. (...) Nivelurile de izolare variază de la cel mai mic nivel de biosecuritate 1 - BSL-1, la cel mai ridicat la nivelul 4 (BSL-4). Avem un laborator “Biosafety level” - BSL (biosescuritate n.a.) de nivel 4, unic în regiunea de est a Europei“, a declarat profesorul Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, într-un interviu pentru România Liberă.