Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Parlamentul se reunește astăzi pentru a se pronunța asupra învestirii Guvernului Orban 2, un vot programat pentru ora 16.00, care vine într-un moment în care mizele au devenit antagonice pe scena politică.

Pe de o parte, PNL și USR mizează pe întrunirea cvorumului de ședință (233 de aleși prezenți) și respingerea învestirii Cabinetului liberal (cu 233 de voturi trece), pentru a mai face astfel un pas esențial spre declanșarea alegerilor anticipate. Un orizont aflat de altfel și pe agenda Palatului Cotroceni, în condițiile în care președintele Klaus Iohannis a făcut din aniticipatele organizate în luna iunie un obiectiv strategic al debutului celui de-al doilea mandat.

„Decizia noastră este aceea de a contribui la respingerea celor două propuneri de guvern care vor fi formulate”, declara premierul demis, Ludovic Orban, imediat după consultările de la Palatul Cotroceni, organizate pe fondul căderii Cabinetului Orban 1. Iar ceva mai recent, vicepremierul demis, apoi desemnat, Raluca Turcan, semnala caracterul ireversibil al căii pe care au luat-o liberalii arătând că PNL vrea anticipate, restul fiind „chițăieli pe la ușă”.

Integral pe Universul