Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Teoretic, Parlamentul ar trebui să respingă azi Guvernul Orban 2, astfel încât să mai fie bifat un pas spre alegeri anticipate. Numai că PSD, ALDE şi ProRomânia nu se vor prezenta în plen, deci PNL nu va reuşi să asigure cvorumul de şedinţă. De ce vor absenta parlamentarii PSD? Aşteaptă decizia CCR, care va hotărî azi dacă desemnarea lui Orban pentru a doua oară ca premier e constituţională. În paralel, PSD cere guvern de uniune naţională.

Majoritatea partidelor, însă, au anunţat fie că nu vor participa la şedinţă, fie că nu vor vota. În aceste condiţii, cel mai probabil, nu va exista cvorum. În plus, este aşteptată decizia Curţii Constituţionale, care se întruneşte în cursul dimineţii pentru a se pronunţa cu privire la sesizarea vizând existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Preşedinte şi Parlament, ca urmare a nominalizării lui Ludovic Orban ca premier pentru a doua oară, deşi a fost demis prin moţiune de cenzură. Înainte, de la ora 13.00, au loc şedinţele Birourilor permanente, atât la Cameră, cât şi la Senat.

Integral pe Adevărul