Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un număr de 45 de elevi de la un liceu din Alba Iulia care au fost într-o excursie în Italia, țară lovită de coronavirus, se întorc de urgență acasă.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, duminică, că cei 45 de copii care se întorc în ţară din Italia nu vor intra în carantină 14 zile, deoarece nu vin din zonele cu focar de coronavirus. Părinţii vor fi rugaţi, însă, să ţină copiii acasă pentru cel puţin şapte zile.

„Nu se întorc de acolo. Recomandarea va fi să stea izolaţi acasă. Nu vor intra în carantină, pentru că acel autocar nu vine din zona respectivă. E vorba de 50 de copii. Am discutat cu ministrul Sănătăţii pe tema aceasta şi având în vedere că nu vin din zonă de focar nu vor fi ţinuţi în carantină 14 zile, ci va exista soliciutarea către fiecare familie să stea copilul cel puţin o săptămână acasă”, a spus Orban.

Integral pe Cotidianul