Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Scos de la guvernare, PSD mai are câteva sinecuri de oferit, motiv pentru care în aceste zile există discuții în partid în legătură cu împărțirea unor funcții la vârful instituțiilor pentru care Parlamentul face numirile, parlament unde PSD își poate impune voința. Conform unor surse politice, sunt peste 30 de poziții care se eliberează în acest an. Printre cele mai importante, șefia ASF, mai multe posturi de consilieri la Curtea de Conturi, sau o funcție de vicepreședinte la ANRE.

Cea mai dorită funcție în PSD este cea de la șefia Autorității de Supraveghere Financiară. Postul este remunarat cu aproape 15.000 de euro pe lună și este vacant după ce fostul președinte, Leonardo Badea, a prins un loc de vicepreședinte la BNR. Pentru șefia ASF se luptă cel puțin 3 candidați: fostul ministru Eugen Teodorovici, senatorul trecut de la ALDE la PSD, Daniel Zamfir și actualul vicepreședinte al Curții de Conturi, Nicu Marcu, propus de ALDE, dar care are și susținerea lui Victor Ponta.

Integral pe Digi24