Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Restaurarea clădirilor de patrimoniu ale României beneficiază de fonduri europene în valoare de zeci de milioane de euro, dar stagnează din cauza faptului că firmele nu găsesc angajați specializați pentru această activitate. Asta deși salariile oferite sunt mult peste media națională.

Zeci de milioane de euro sunt puse la dispoziția României, pentru a-și salva clădirile de patrimoniu, însă responsabilii nu găsesc meseriași pentru lucrările de reabilitare. La Saschiz, în Mureș, de pildă, firma care a câștigat licitația de restaurare a cetății se află de 7 luni în faza de organizare de șantier.

Ridicată în secolul 14, cetatea ţărănească de la Saschiz face parte din patrimoniul UNESCO şi este vizitată în fiecare an de mii de turişti, deşi a ajuns o ruină. Primăria a reuşit să obţină o finanţare de aproape 2 milioane de euro, pentru reabilitare, şi – vara trecută – a dat ordin să înceapă lucrările.

Integral pe Capital