Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Marea Britanie face modificări importante după ce a ieșit din Uniunea Europeană. Sâmbătă, ministrul de Interne britanic a anunțat că una dintre schimbări va intra în vigoare de la începutul lunii martie. Concret, Marea Britanie va schimba culoarea pașapoartelor după ce a decis să părăsească Uniunea Europeană. În loc de culoarea bordo, pașapoartele englezești vor fi de culoare albastru închis.

Primele paşapoarte albastru închis vor fi eliberate începând din martie, iar până la mijlocul anului 2020 toate paşapoartele britanice vor fi de această culoare. Noul paşaport va fi de asemenea „cel mai ecologic”, a precizat ministerul, amprenta carbon legată de producerea sa fiind redusă la zero şi de asemenea va fi cel mai sigur datorită utilizării unor tehnologii inovatoare. „Părăsirea Uniunii Europene ne-a dat ocazia unică de a ne restaura identitatea naţională şi de a trasa o nouă cale în lume”, şi-a exprimat satisfacţia ministrul de interne Priti Patel în acest comunicat.

Integral pe Capital