Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

A mai rămas o singură zi până la şedinţa plenului reunit al Parlamentului, în care se va da votul de învestitură pentru Guvernul Orban II. Ludovic Orban încearcă să-i convingă pe parlamentarii de la celelalte partide să fie prezenți mâine la ședința de plen convocată pentru ora 16 în Parlament pentru că are nevoie ca votul să fie dat de nu mai puțin de 233 de parlamentari. Aceste este minimul necesar pentru ca votul de învestire a Guvernului Orban II să fie dat.

Cei de la PSD, ALDE și Pro România au spus că vor boicota prezența la vot. Împreună au peste 233 de parlamentari, acesta fiind și motivul pentru care Orban încearcă să negocieze.

Social-democrații au spus că nu vor fi prezenți pentru că așteaptă decizia Curții Constituționale. Judecătorii au fost solicitați să spună dacă există conflict juridic de natură constituțională între Parlament, pe de-o parte, și Președinție, de cealaltă parte. Practic, CCR trebuie să spună dacă Iohannis putea să-l desemneze tot pe Orban pentru funcția de premier, deși fusese demis cu doar câteva zile înainte prin moțiune de cenzură și nici nu a făcut dovada că este susținut de o majoritate în Parlament.