Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Iarna bate la ușă! Mteorologii anunță viscol în mai multe zone din România. Vremea se schimbă radical până luni. Administrația Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, mai multe coduri. Este vorba despre o avertizare de cod portocaliu de vânt în 27 de județe, valabilă de duminică seara până luni seara. Meteorologii anunță prăpăd și duminică dimineața, când vor intra în vigoare alte avertizări de cod galben.

ANM anunță vânt și viscol în Transilvania, Moldova, Maramureș și Crișana. Tot duminică, meteorologii au emis cod galben de vânt la munte, între orele 6.00 – 18.00. La altitudini de peste 1.500 de metri, vor fi rafale de 80…90 km/h. În a doua parte a zilei, în nordul Carpaților Orientali, va ninge viscolit.

Potrivit mediafax, la munte, vor fi rafale de 80…100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65…80 km/h și pe arii restrânse 85…90 km/h. Se anunță și intensificări temporare, la nivel local, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55…70 km/h.

Integral pe Capital