Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) critică dur poziţia mai multor jurnalişti, printre care Liviu Avram, Cătălin Tolontan şi C.T. Popescu, care au cerut preşedintelui Iohannis să nu promulge legea ce oferă un statut special jurnaliştilor, prin scutirea de la impozitul pe venit. Aceştia sunt numiţi „mercenari” şi „îmbuibaţi”, şi că nu au dreptul să vorbească pentru toată presa.

„Ne surprinde această scrisoare prin faptul că vine din partea unor jurnalişti, parte din ei de notorietate publică, şi este direcţionată împotriva colegilor de breslă. Acceptăm, la rigoare, că cineva, cu un statut moral de foarte înaltă ţinută, poate să-şi sacrifice propriile interese pentru o cauză care le excede, dar nu credem că, în cazul de faţă, poate fi vorba de un asemenea statut moral. Dimpotrivă, e vorba de un statut... imoral. Căci, la nivelul standardului social pe care-l au petiţionarii, scutirea de taxe şi impozite la salariu poate să fie nesemnificativă, ceea ce nu se poate spune despre marea masă a colegilor lor. Şi tocmai în asta constă imoralitatea şi ipocrizia, căci ei îşi sacrifică, de fapt, propriii colegi. (...)

În pledoaria lor pentru neacordarea de „privilegii financiare pentru jurnalişti", formularea este de-a dreptul cinică şi insultătoare. Căci, în afară de îmbuibaţii, mercenarii şi idioţii utili din presă, restul jurnaliştilor, imensa lor majoritate, trăiesc în condiţii aproape umilitoare. Nimeni n-a făcut, niciodată, nimic, pentru ei. Grija lor, a semnatarilor, este aceea ca nu cumva colegii lor din breaslă să beneficieze de vreun suport material care să le facă viaţa mai suportabilă”, mai arată comunicatul semnat de Doru Dinu Glăvan, preşedintele UZPR.

Integral pe Adevărul