Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Criza de forță de muncă din turismul românesc a făcut posibilă apariția unor situații neverosimile. Sunt hoteluri în România, și nu puține, la care o cameristă fără studii câștigă la fel de mulți bani ca un angajat de la recepție cu studii universitare, iar explicația hotelierilor este că un recepționer cu studii universitare pot găsi foarte ușor, pe când femeie de serviciu se găsește foarte greu, a declarat pentru Profit.ro Ray F. Iunius, director de dezvoltare și profesor la Ecole hôtelière de Lausanne și Universitatea din Lausanne (HEC).

„La unele hoteluri din România, o femeie de serviciu câștigă la fel ca un recepționer cu studii medii. Când i-am întrebat pe proprietarii hotelurilor cum explică acest fenomen, mi-au spus că recepționer cu studii universitare pot găsi foarte ușor, dar femeie de serviciu mai greu”, a spus Ray F. Iunius. El a afirmat că, în cazurile respective, atât femeia de serviciu, cât și angajatul de la recepție câștigau 500 de euro net pe lună.

Integral pe Universul