Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Adina Florea, procuror-șef adjunct al Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a încercat să- i aresteze pe Laura Codruța Kovesi, Lucian Onea și Mircea Negulescu pe fondul declarațiilor lui Sebastian Ghiță și ale fraților Cozma. Nu a putut, iar acum s-a înscris pentru un post de inspector judiciar. Adina Florea a fost procurorul promovat nebunește de fostul ministru al justiției, Tudorel Toader, în încercarea de a scăpa cât mai mulți pesediști de brațul lung al legii, încercare reușită parțial.

Florea a câştigat, prin concurs, şefia SIIJ, însă CSM a boicotat câteva şedinţe, pentru a nu fi numită și după aproape zece încercări, aceasta a renunţat la postul de șefă. Înainte de această procedură, Adina Florea a fost propusă de fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, la şefia DNA, însă preşedintele Klaus Iohannis a respins-o.

Integral pe Curentul