Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ambasada Rusiei la București a anunțat, luni, că un număr de "52.082 de ostași sovietici au murit în luptele pentru eliberarea României".

"52.082 de ostași sovietici au murit în luptele pentru eliberarea României. 10.915 au fost cei care au pierit din cauza condițiilor insuportabile de detenție și de boală în 12 lagăre pentru prizonierii de război", subliniază un comunicat transmis, luni, de Ambasada Rusiei în România.

Conform aceleiași surse, "pe teritoriul României sunt situate 175 de cimitire militare ale ostașilor din Rusia (sovietici) din timpul celui de-al Doilea Război Mondial".

"În cadrul activității de cercetare a documentelor din Arhiva Centrală a Ministerului Apărării al Rusiei, Arhiva de Stat din Rusia, din sucursalele Arhivelor Naționale ale României și din Arhiva Crucii Roșii din România, angajații reprezentanței Ministerului Apărării al Rusiei au reușit să stabilească numele ostașilor și locurile, unde au fost ei înmormântați", precizează Ambasada Rusiei.

Integral pe România Liberă