Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Procedurile pentru executarea silită a structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au fost demarate, anunță sindicatele din sector. Primii bani vor putea fi încasați peste șase luni, având în vedere că vor fi 25.000 de acțiuni de executare silită.

Conducerea Sindicatului Polițiștilor și Personalului Contractual a anunțat că au fost demarate deja procedurile pentru executarea silită în masă a inspectoratelor și direcțiilor de poliție pentru obligarea acestora de a egaliza salariile la nivel maxim, așa cum prevede Decizia 51 a Înaltei Curți de Casație și Justiție. ”Ne apucăm de treaba cu Bucureștiul, în primă fază, pentru că sunt mulți la București, cu Otopeni, cu celelalte. Dezvoltăm peste tot aceste procese, dar vrem o să luăm pe jurisprudență.

Și în juridic sunt niște lucruri bine conturate și trebuie să le iei pas cu pas. O să facem în toată țara aceste procese, pentru că le facem pe ordonatori de credite. Executarea silită se va face individiul, pentru fiecare polițist în parte. Este o acțiune extrem de complicată, fiind acțiune individuală, și nu proces colectiv. Astfel, va trebui să facem 25.000 de acțiuni în justiție la nivel de țară și pe fiecare ordonator de credite. În Capitală avem aproape 5.000 de oameni, dacă luăm și poliția de frontieră, DGPMP-ul și Otopeni. Am vorbit cu avocații, am semnat contractele, tot, și acum începem să lucrăm.

Primul pas este să facem acțiunea în instanță pe executare silită pentru fiecare polițist în parte, care este membru SNPPC. Vom executa trei ordonatori de credite, Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul Național a Poliției de Frontieră și Direcția Generală a Poliției Municipiului București. Vom dezvolta acțiuni în cascadă, progresiv, începând cu competența Curții de Apel București și apoi extinzând în toată țara. Vor dura aceste acțiuni, pentru că vor fi contestații la executare, dar sperăm ca în șase luni de zile să avem soluții finale. Dacă în această perioadă, prin negociere, vor da banii de bunăvoie, s-ar putea să renunțăm la executare”, ne-a declarat Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Integral pe Naţional