Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Bebelușul de șase luni care a murit după ce ar fi fost sufocat în somn de propria mamă, într-un hotel din Iași, a suferit o insuficienţă cardio-respiratorie acută şi un edem pulmonar.

Potrivit unor surse din cadrul Institutului de Medicină Legală Iaşi, cauzele preliminare ale decesului stabilite în timpul efectuării necropsiei copilului au evidenţiat o insuficienţă cardio-respiratorie acută şi un edem pulmonar, rezultatele finale urmând să fie gata în cel mult o lună. Până atunci, medicii legiştii vor face analize histopatolgice.

Tragedia s-a petrecut duminică dimineaţa, în jurul orei 4,39, când la 112 a fost înregistrată o solicitare pentru un copil în vârstă de şase luni aflat în stop cardio-respirator. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, bebeluşul aparţinea unui cuplu din Republica Moldova, tatăl fiind parlamentar, iar din primele date ar fi fost sufocat din greşeală de către mama sa, care, în timpul somnului, s-ar fi pus peste copil.

Conform reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă, echipajul medical a găsit copilul cu "semne de moarte biologică, rigiditate şi lividităţi instalate, cu mitriază fixă bilaterală, fără indicaţie de resuscitare cardio-pulmonară".