Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti, avertizează România să nu folosească tehnologia 5G furnizată de Huawei, pe motiv că firma chinezească ar spiona. Zuckerman a mai spus că Ericsson, Nokia, Samsung şi Qualcomm sunt alternative de încredere la tehnologia chineză. SUA susține că Huawei ar atenta la siguranța națională.

„Tehnologia 5G oferă oportunităţi, dar, aflată în mâini greșite, ameninţă securitatea naţională. După cum a spus Secretarul de Stat, Mike Pompeo, competiţia cu China pune în discuţie libertățile fundamentale pe care fiecare dintre noi le preţuieşte.

O rețea 5G nu este doar o reţea pentru comunicații – ea reprezintă o infrastructură esenţială pentru economia secolului XXI. La fel cum o rețea de drumuri și autostrăzi ajută indivizii şi mărfurile să se deplaseze şi ajută la deblocarea potențialului economic, viitoarele rețele 5G vor fi autostrăzi și rute ale economiei digitale.

Integral pe Evenimentul Zilei