Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sărit în sus luni după ce doi membri ai săi au fost citați la Secția Specială de anchetare a magistraților. Citați legal, dar în cazul cărora „s-au scurs informații în mass media”, iar citarea a avut loc la foarte scurt timp după ce Secția pentru procurori a emis avizele pentru cele trei propuneri înaintate de către ministrul Justiției, reclamă procurorii CSM.

Secția de procurori a CSM acuză presiuni asupra membrilor săi și a anunțat că va reclama această situație la Comisia Europeană.

Având în vedere informațiile apărute în mass media privind citarea a doi membri ai Secției pentru procurori la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, Secția face următoarele precizări:

La data de 13 februarie a fost citat domnul Nicolae Solomon, în calitate de martor, într-un dosar înregistrat în 2018 la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, având ca obiect infracțiunile de grup infracțional organizat și abuz în serviciu. Citarea s-a făcut prin organele de poliție judiciară, la sediul CSM, pentru data de 17 februarie 2020, fiind semnată de către doamna procuror Adina Florea.

La data de 14 februarie a fost citat domnul Florin Deac, în calitate de martor, într-un dosar înregistrat in 2018, având ca obiect infracțiunile de neglijentă în serviciu, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Citarea s-a făcut tot prin organele de poliție judiciară, la sediul CSM, pentru data de 19 februarie 2020, fiind semnată de același procuror Adina Florea.

Integral pe Cotidianul