Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pe măsură ce trece timpul, subiectul alegerilor anticipate se patinează și începe să scoată la suprafață incapacitatea liberalilor de a guverna. Au vrut puterea, au luat-o, dar nu știu cum să o folosească. Situația în care se află este similară cu cea a Conveției Democrate din 1996, care se lăuda cu cei 11.000 de specialiști.

Singura ei realizare palpabilă de atunci a constat în întărirea PSD și determinarea acestuia să preia încă o dată guvernarea. Acum, liberalii nu pregetă să-și laude guvernul, dar uită că au fost dați jos de la putere tocmai pentru nepricepere. Plusează, în continuare, pe alegerile anticipate, deși șansele lor de a modifica arhitectura Parlamentului sunt tot mai mici.

Lumea a început să înțeleagă că anticipatele nu reprezintă o soluție de redresare a țării. Cu o structură parlamentară majoritar liberală România nu are șanse prea mari să evolueze. Tonul a fost dat de Klaus Iohannis, care s-a ghidat după sondajele de casă.

Și tot atunci i-o fi venit, probabil, și ideea alegerilor înainte de termen, pentru a acapara toată puterea în stat. Un procentaj de 45% în favoarea liberalilor ar fi fost grăitor dacă aceste alegeri s-ar fi desfășurat într-un timp foarte scurt. Însă, după cum merg lucrurile, sorții de izbândă sunt tot mai mici. Apoi, nimeni nu garantează că procentajul își va menține aceeași valoare încă șase, opt, nouă luni, când anticipatele ar putea avea loc.

Integral pe Naţional