Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Asociația ”Inițiativa pentru Justiție” face un apel public către președintele Klaus Iohannis să respecte avizele Secţiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în procedura de numire a șefilor marilor parchete şi "să nu arunce sistemul judiciar într-o criză de natură să afecteze grav justiţia şi statul de drept".

Procurorii din CSM au avizat negativ propunerile ministrului Cătălin Predoiu de numire a Gabrielei Scutea în funcția de procuror general și a Giorgianei Hosu în funcția de procuror-șef al DIICOT.

Asociația ”Inițiativa pentru Justiție”, condusă de procurorii Bogdan Pîrlog și Sorin Lia, îi cere președintelui Klaus Iohannis ca, în acord cu recomandările Comisiei Europene, GRECO şi Comisiei de la Veneţia privind rolul cheie al Consiliului Superior al Magistraturii în procedura de desemnare a persoanelor care vor ocupa înaltele funcţii din Ministerul Public, să respecte avizele Secţiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii şi să nu arunce sistemul judiciar într-o criză de natură a afecta grav justiţia şi statul de drept.

Integral pe Hotnews