Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sondajul de opinie realizat de CURS arată că Gabriela Firea, candidatul susținut de PSD pentru Primăria Capitalei, este primul politician ales de bucureșteni, fiind favorită cu un procent de 40%. Pe al doilea loc, conform rezultatului sondajului, se află un candidat care nici măcar nu s-a înscris în cursă: Traian Băsescu - 29%.
 
Nicușor Dan îl urmează îndeaproape - 26%. Rareș Bogdan se situează pe al patrulea loc - 23%. Urmează Vlad Voiculescu - 22%, Victor Ponta - 19% și Violeta Alexandru cu doar 6%. DCNEWS constată că procentul este unul dur pentru Violeta Alexandru, vehiculată ca potențial candidat al PNL. Dreapta politică se află într-o dilemă, având în vedere procentele aproapiate 26%-23%-22%, dar și din cauza posibilei candidaturi a lui Traian Băsescu, care le-ar lua fața.

În acest weekend s-a consumat un episod cheie pentru viitorul PSD. Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD și candidat la șefia partidului, a transmis mai multe mesaje de apropiere către Victor Ponta. El a participat, duminică, la Convenția Anuală a Pro România, având-o alături și pe Gabriela Firea. Cei doi lideri cu greutate ai PSD și-au exprimat clar intenția de a forma o alianță electorală cu Pro România, în special în vederea susținerii candidatului PSD la Primăria Capitalei, anunță DIGI24.

Sunt suficiente informaţii că pipa păcii pe care au fumat-o duminică liderii Pro România cu cei doi reprezentanţi din linia întâi a PSD este în primul rând rezultatul unei „navete diplomatice” întreprinse de Gabriela Firea între cele două partide. Aceasta, susține ADEVĂRUL, este direct interesată într-o coalizare a Stângii din perspectiva alegerilor pentru Primăria Capitalei. Iar Marcel Ciolacu a acceptat să ia parte la lucrările Convenţiei Naţionale a Partidului Pro România tot la solicitarea expresă a Gabrielei Firea.

Pe de altă parte, amintește HOTNEWS, Traian Băsescu, ales primar al Capitalei acum două decenii, a spus duminică seară, din nou, că nu exclude o candidatură pentru Primăria Municipiului București, acesta adăugând că vrea să își rezolve mai întâi „problema cu dosarul de la Înalta Curte”. În septembrie, Curtea de Apel București a admis solicitarea CNSAS și a constatat calitatea de colaborator al Securității în privința fostului președinte, decizia fiind contestată la Înalta Curte de Casație și Jutiție.

„Este posibil, dacă îmi rezolv problema cu dosarul de la Înalta Curte, să candidez. Am învăţat că în politică niciodată nu spui niciodată”, a declarat, duminică seară, la România TV, Traian Băsescu. „Dacă aş candida, aş câştiga. Sigur, nu se pune problema unei alianţe şi merge PMP singur, în acest caz. Sper să reuşim această alianţă (pentru sprijinirea lui Nicuşor Dan - n.r.) pentru că la mine incertitudinea e majoră deoarece va trebui să compar în faţa judecătorilor. Certitudinea e Nicuşor Dan", a mai declarat Băsescu.

Liderul Pro România, Victor Ponta, respinge speculațiile potrivit cărora ar fi interesat să negocieze o alianță cu Traian Băsescu și PMP, anunță EVENIMENTUL ZILEI. Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu anunțase că cele trei partide ar putea avea probleme legate de intrarea în Parlament, la viitoarele alegeri și a lăsat să se înțeleagă că ar putea avea loc negocieri în vederea unei alianțe.

Într-o postare pe Facebook, Victor Ponta a respins orice acord cu Traian Băsescu în vederea alegerilor parlamentare. „Azi este 1 Aprilie? Eu cu siguranță nu am negociat și NU voi negocia așa ceva vreodată! Sau mă vedeți pe mine pe canapea la «Iartă-mă» cu Băsescu? Decât la «Iartă-mă» cu Băsescu, mai bine cu Viorel și Vulpița la «Acces Direct»!”, a scris Victor Ponta pe contul său de Facebook.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, susţine că întotdeauna va exista o dispută politică între el şi fostul preşedinte Traian Băsescu. Ponta spune că speră ca „şi pe lumea cealaltă” el şi Băsescu să fie „în locuri diferite”. ”Eu cu domnul Băsescu şi pe lumea cealaltă sper să fim în locuri diferite. Sigur, eu sper să fiu în Rai” a afirmat Victor Ponta, citat de ROMÂNIA LIBERĂ. Fostul premier din perioada preşedinţiei lui Traian Băsescu susţine că totdeauna între el şi fostul şef al statului va exista o dispută politică.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, la evenimentul organizat de Pro România, că între PSD și PNL există un blat, lăsând să se înțeleagă că debutul acestei înțelegeri a fost realegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României și că obiectivul sunt alegerile parlamentare anticipate. În mod bizar, constată JURNALUL NAȚIONAL, același mesaj este promovat de liderul USR, Dan Barna, care încearcă să-l convingă pe însuși Rareș Bogdan de existența acestui blat.