Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Apropierea dintre PSD şi Pro România, care vor să contracareze ofensiva PNL, naşte dispute aprinse în tabăra social democraţilor. Surse politice spun că nume importante din PSD fac totul pentru a arunca în aer posibila alianţă cu Pro România.

Lia Olguţa Vasilescu, Mihai Tudose şi Claudiu Manda îl acuză pe Victor Ponta de oportunism după ce a susţinut guvernul PNL şi nu văd posibilă o reîntregire a stângii. Aceştia ar fi încercat să-l convingă pe liderul PSD să nu răspundă invitaţiei la reuniunea Pro România. Cei vizaţi au negat apoi zvonurile.

Marcel Ciolacu le-a cerut membrilor ProRomânia să îngroape securea războiului şi să aibă în vedere o alianţă cu PSD înaintea alegerilor locale. Varianta unei alianţe formate din partidele de stânga este agreată şi de liderul Pro România

”În continuare exista un val public, politic de sanctionare a ceea ce a fost în ultimii ani la conducerea țării și acest val ne va lovi la alegerile locale, parlamentare. Important este însă o alternativa”, a spus Victor Ponta, la convenția ProRomânia.

La convenție au participat, printre alţii, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi fostul candidat la prezidenţiale, Mircea Diaconu.