Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul Orban a început în forţă prin demiterea politrucilor PSD. Apoi, pe tăcute, a reinstalat camarila social-democrată pe poziţii înalte. Cel mai relevant caz e la Fonduri Europene, unde ministrul PNL Marcel Boloş s-a înconjurat de oamenii PSD. Printre ei se numără: fiul unuia dintre locotenenţii lui Liviu Dragnea, mâna dreaptă a Rovanei Plumb şi o cunoştinţă a lui Ciolacu. În paralel, ministrul îşi pregăteşte transferul la Transporturi.


Premierul Ludovic Orban a anunţat la preluarea Guvernării că va face ordine în ministere, prin urmare oamenii promovaţi de PSD pe funcţii de conducere vor fi daţi afară. „Cred că o să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere. Sper să finalizez procedura de depesedizare în primul rând la nivelul funcţiilor de demnitate publică“, a spus prim-ministrul Orban la începutul lunii noiembrie. Practica arată altceva. Liberalii au recuperat pe parcurs numeroşi simpatizanţi şi membri PSD: unii au fost lăsaţi în funcţii-cheie, alţii au fost reinstalaţi. Cel mai elocvent exemplu pentru schimbarea doar de faţadă de la Ministerul Fondurilor Europene (MFE), instituţie condusă de Marcel Boloş.

Integral pe Adevărul