Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Măsură fără precedent pentru milioane de români. Anunțul a fost făcut de către ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru. Aceasta a anunțat măsura pe o rețea de socializare.
Proiect de recalculare a pensiilor

Este vorba despre o măsură prin care românii vor afla cum li se calculează pensiile. „Decizia de pensionare trebuie să fie trimisă fiecărui pensionar, însoțită de Buletinul de calcul. Fiecare pensionar are dreptul să știe cum i-a fost calculată pensia pe baza contribuțiilor plătite. O simplă măsură pentru normalitate!”, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe o rețea de socializare.

Mai mult, ministrul Muncii a făcut public și un draft de proiect. Momentan, măsura este în stadiu de proiect. Mai mult, Casa Națională de Pensii Publice a afișat recent indicatorii utilizați în sistemul public de pensii pentru anul 2020.

Indicatori utilizați în sistemul public de pensii pentru anul 2020

I. Câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat este de:

• 5.163 lei – în perioada 1 ianuarie – 8 ianuarie 2020 (conform Legii nr.47/2019);

• 5.429 lei – începând cu data de 9 ianuarie 2020 (conform Legii nr. 6/2020).

!!!!! Pe cale de consecință, valoarea câştigului salarial mediu brut, aferentă lunii ianuarie 2020, este de 5.376 lei.

Integral pe Capital


Alte articole pe același subiect