Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vom avea alegeri anticipate, este clar. Greii PNL și PSD s-au pus de acord, iar USR și celelalte partide meci s-au aliniat în spatele lor, fiecare după preferințe. În Parlament, liberalii mai au de pus la punct câteva detalii, de comun acord cu PSD, bineînțeles. Un singur protagonist lipsește din scenariu: alegătorul român. Social-democrații îl ignoră, absorbiți de problemele interne, iar liberalii, pare că îl supun unui șantaj: ori cu noi, așa cum suntem, ori cu PSD.

Oficial, PNL declanșează procedura pentru alegeri parlamentare anticipate deoarece actualul Parlament, controlat de PSD, „îl împiedică să promoveze reformele în interesul românilor”. În fapt, aflați la 40% în sondaje, temerea liberalilor este că se vor eroda atât de mult la guvernare încât, dacă alegerile vor fi la termen, în toamnă, vor câștiga la limită sau, mai rău, vor pierde în fața unui PSD din ce în ce mai agresiv în opoziție.

Integral pe Evenimentul Zilei