Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Exporturile de gaz lichefiat ale SUA ameninţă supremaţia Rusiei de pe piaţa energiei. GPL-ul american, o alternativă la gazul ruşilor – un scenariu de coşmar pentru gigantul Gazprom.

Gazul petrolier lichefiat este strategia SUA şi “va ajunge în valuri în restul lumii”, anunţa Ernest Moniz, secretarul Departamentului de energie. Numai să nu ajungă în Europa, speră Rusia, mizând pe faptul că în urma acordul comercial convenit de Washington şi Beijing, gazelle americane vor lua drumul Chinei. Vânzările de gaze naturale în Europa reprezintă o sursă crucială pentru veniturile realizate de grupul rus de stat Gazprom, care se simte ameninţat cu preţurile reduse şi rivalitatea venită din partea altor surse de GPL.

Producătorii din SUA se bazează pe exporturi pentru a-şi putea continua creşterea semnificativă din ultimii ani şi a putea valorifica cantităţile mari de gaze rezultate în urma extracţiei de petrol din formaţiunile de şist.

Integral pe Naţional