Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Am citit tot felul de scenarii privind anticipatele. Că e blat între PNL şi PSD, că Iohannis este cel mai pragmatic preşedinte al României, că Orban este pion de sacrificiu care va fi înlăturat la un moment dat, şi câte şi mai câte. Prea puţine opinii spre deloc iau în considerare interesul parlamentarilor care îşi vor pierde locul în viitorul parlament. Din toate partidele. PSD îşi va reduce la jumătate, cel mult, numărul de parlamentari.

Partidele mai mici nu ştiu dacă vor face pragul şi vor prinde locuri în viitorul parlament. În opinia mea, 60% dintre actualii parlamentari nu sunt siguri că vor mai fi în viitorul parlament. Şi atunci, de ce să renunţe la actuala indemnizaţie de parlamentar (4000 Euro/lună) în următoarele 6 luni, la toate celelalte avantaje pe care le conferă statutul de parlamentar, la o eventuală pensie specială, doar ca să facă jocul şefilor actualelor partide parlamentare?

Cum se pot sabota alegerile parlamentare anticipate? Pur şi simplu nu se prezintă la vot, sabotează realizarea cvorumului de şedinţă. Interesaţi de anticipate sunt doar parlamentarii PNL şi USR, vreo 130 în total. În rest, nu văd un interes deosebit pentru ceilalţi parlamentari, să trântească de două ori premierii desemnaţi de preşedintele Iohannis.

Integral pe Adevărul