Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

”Guvernul Orban moare, dar nu se predă” pare să fie deviza celor aflați în spatele operațiunii de ”baricadare” pe linia rămânerii la guvernare a actualului Cabinet, cel puțin până la viitoarea ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Acolo unde ar urma să se forțeze o ”rezoluție” prin care, dacă proiectul va fi trecut prin CSAT ar urma ca diverse instituții ale statului român să poată să facă achiziții în regim militar, de urgență!

Și nu doar în domeniul fiscal, deși terenul a fost deja pregătit prin propunerea ministrului Finanțelor. Florin Cîțu solicitând ca ANAF-ul să poată să treacă imediat la achizițiile cu încredințare directă pentru informatizarea structurilor fiscale, în locul actualelor proceduri legale.

Astfel că, după ce se va sparge ”blocada” sub pretextul necesității imediate a dotării ANAF-ului cu tehnică IT performantă de ultimă oră este prevăzut ca modelul să fie folosit și de alte instituții și ministere, în frunte cu cel de Interne. Ajungându-se practic la o adevărată practică a ”achizițiilor directe, în regim militar” pentru următoarea perioadă în care Cabinetul Orban s-ar mai afla la butoanele guvernării.

Și uite cum, dacă în trecut ”ciuma roșie” prefera ordonanțe de urgență date noaptea, ”ca hoții”, pe domeniul Justiției, guvernarea liberală merge pe varianta acționării ziua în amiaza mare, în chiar plină ședință a CSAT-ului!

Integral pe Naţional