Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul de Externe din Taiwan a afirmat, joi, că Beijingul furnizează Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) informaţii greşite privind numărul de cazuri de infecţie cu coronavirus din insulă, după ce organizaţia a publicat cifre incorecte în legătură cu aceste cazuri, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Marţi, OMS a corectat numărul de cazuri înregistrate în Taiwan, după ce a anunţat că este vorba de 13, deşi în momentul respectiv în insulă erau înregistrate doar 10 cazuri. Joi, Taipei a afirmat că acest număr a crescut la 13, comparativ cu peste 28.000 în China. Purtătoarea de cuvânt a MAE de la Taipei, Joanne Ou, a explicat joi că problema a constat în faptul că autorităţile de la Beijing au furnizat OMS cifre greşite.

Ea a adăugat că Taiwanul a protestat pe lângă OMS pentru că a schimbat din nou formula în care se referă la insulă, şi anume „Taipei şi împrejurimi”, după ce iniţial a folosit „Taiwan, China”, apoi „Municipalitatea Taiwan” şi ulterior simplu „Taipei”.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.