Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Curtea de Conturi a descoperit prejudicii de 5,5 milioane de lei, din care 2,2 milioane de lei recuperate operativ, precum și alte nereguli financiar-contabile cuantificabile în sumă de 2,8 miliarde de lei la entitățile administrației publice locale din Municipiul București, conform rezultatului auditului efectuat în 2019.

Tendința în ultimul an este de scădere în privința indicatorilor venituri suplimentare (de 4.966 de ori) și prejudiciilor (cu 19%), dar de creștere în privința abaterilor financiar – contabile (cu 116%).
Scăderea semnificativă a volumului veniturilor suplimentare se datorează efectuării unei misiuni de audit al performanței, în locul auditului de conformitate la cele 6 direcții de impozite și taxe locale, fiind și o consecință a implementării măsurilor dispuse prin decizii în urma auditurilor și controalelor anterioare, respectiv a manifestării rolului activ al Curții de Conturi.

Cele mai multe prejudicii s-au constatat la Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4, 1 milion de lei. Au mai fost descoperite prejudicii la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, 805 mii lei, Sectorul 6, 588 mii lei, Sectorul 3, 505 mii lei, Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic București, 487 mii lei.

Cele mai mare abateri financiar-contabile au avut loc la Sectorul 3, condus de Robert Negoiță, 1,5 miliarde de lei, și la Sectorul 5, condus de Daniel Florea, 963 milioane de lei.

Integral pe Cotidianul