Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cursurile de limbi străine ar putea deveni istorie. Mai exact, necesitatea lor. Vom putea comunica în orice limbă a pământului, cu oricine, fără să știm ”o boabă”, doar prin intermediul telefonului mobil. Google a anunțat că implementează un soft de inteligență artificială (AI) în cadrul Google Translate.

Google va face traduceri audio în timp real cu ajutorul inteligenţei artificiale, anunțul fiind făcut la o conferință de inteligență artificială desfășurată în San Francisco. Concret, folosind cea mai modernă tehnologie AI, Google Translate va putea transcrie în timp real ceea ce aude. De exemplu, la o conferință în care vorbitorul se adresează în limba chineză, Google Translate va scrie pe telefon versiunea în limba română.

Această funcție va putea fi folosită doar când telefonul este conectat la internet. Iar pentru început, nu va putea traduce decât sunete captate în timp real, nu și fișiere înregistrate. Anumite componente necesare rulează pe serverele companiei. Oficialii Google nu au anunțat și de când va fi accesibilă această nouă facilitate.

Integral pe Evenimentul Zilei