Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Elevilor care merg la şcoală în altă localitate decât cea în care au domiciliul li se vor putea deconta cheltuielile de transport în limita a 50 km, în cazul celor care parcurg zilnic drumul de acasă la școală folosind transportul rutier, sau vor primi contravaloarea a opt călătorii dus-întors pe semestru, dacă locuiesc la internat sau în gazdă, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă, pus în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

După ce, în noiembrie 2019, Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat ca neconstituţională sintagma „pe bază de abonament” din Legea educației naționale (art. 84), în prezent nu mai există un cadru legal privind modalitatea de decontare a transportului elevilor școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu, respectiv transportul județean și interjudețean.

Integral pe Jurnalul Național