Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat, marţi, că abrogarea pensiilor speciale pentru magistraţi este un demers neconstituţional. El a adăugat pensiile magistraşilor ar trebui doar plafonate, pentru a nu se ajunge „în situaţia pensiilor nesimţite”.

„În proiectul de lege de abrogare a pensiilor speciale, propus de USR şi care e propus pe respingere noi am spus că pensiile magistraţilor trebuie plafonate să nu se ajungă în situaţia pensiilor nesimţite. Includerea abrogării pensiilor magistraţilor în această lege va duce la declarea ei ca neconstitutională. În momentul de fată, ignoarea ei este de fapt un compromis pentru că majoritatea parlamentară PNL şi PSD să poată să zică, noi am dorit eliminarea pensiilor speciale, dar CCR a respins”, a susţinut Cristian Seidler, după discuţiile de marţi din Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, unde a propus rediscutarea proiectului de lege privind eliminarea pensiilor speciale, propunere care a fost respinsă.

Deputatul USR a amintit că USR a propus plafonarea pensiilor speciale .

Integral pe Gândul