Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Circa două sute de grefieri au protestat, marţi, pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, unde au cerut legislativului şi executivului să renunţe la proiectul de lege privind eliminarea pensiei de serviciu în cazul personalului auxiliar din Justiţie. Un magistrat nu poate face de unul singur actul de justiţie, spun grefierii, şi arată că, uneori, ei stau până la 72 de ore la serviciu.

„Adevărul” a stat de vorbă cu un grefier care a dezvăluit şi câţi bani ar putea lua la pensie. Grefierii continuă protestul început de reprezentanţii personalului auxiliar din justiţie încă din decembrie 2019, atunci când au sistat activitatea pentru doar două ore. Ulterior, grefierilor li s-au alăturat şi magistraţii începând cu săptămâna trecută, iar acum activitatea în instanţe este aproape paralizată, deoarece se judecă doar cauzele urgente cu arestaţi.

Integral pe Adevărul