Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Finanţelor a anunţat marţi că anul 2019 s-a terminat cu un deficit bugetar de 4,6%, peste ce estima Guvernul la rectificarea bugetară din noiembrie.

Iniţial, Guvernul a anunţat un deficit de 4,4% din PIB. Astfel, deficitul a fost în creştere cu 0,2 puncte procentuale din PIB faţă de ţinta stabilită prin ultima rectificare (4,4% din PIB).

Ministrul Finanţelor a explicat că depăşirea este cauzată de stingerea unei datorii către fraţii Micula şi de dividende supraestimate.

„În ultima lună am avut câteva elemente pe care nu le-am putut estima. A trebuit să stingem o datorie rezultată dintr-o hotărâre judecătorească, cea din procesul cu fraţii Micula, de 0,91 miliarde lei. Cealaltă: în buget au fost incluse veniturile de la companii. Am estimat că vom încasa aceste venituri din dividende, dar a fost o surpriză, iar 1,3 miliarde lei nu au fost încasaţi. Sunt câteva companii şi vom trimite şi corpul de control. Dividendele apar pe hârtie, iar ele nu sunt acolo”, a spus el.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.