Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a făcut declarații despre execuția bugetară pe luna decembrie și despre împrumuturi.

"Astăzi voiam să vorbesc despre două lucruri. Voiam să vă zic despre execuția bugetară pe decembrie și pe restul anului și apoi vreau să vă zic despre împrumuturi pentru că știu că în dezbatere publică a apărut acest interes pentru împrumuturile pe care le face România pentru a acoperi deficitul. Înțeleg că la prezentare s-a strecurat o greșeală și atunci vom primi o variantă updatată.

Anul trecut s-a terminat cu un deficit bugetar de 4,6%, puțin peste ceea ce estimam la rectificarea din noiembrie. Am vrut să vă arăt și care e diferența față de legea inițială, așa cum a trecut prin Parlament. Prin Parlament legea a trecut cu venituri de 33,5% din pib și cheltuieli de 36,3 din pib. La final, execuția bugetară a fost în linie cu ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în România.

Veniturile au fost supraestimate în buget în 2019 tocmai pentru a diminua artificial deficitul bugetar la începutul anului. De la începutul anului se știa că acest deficit o să fie peste 4% în timpul acestui an".