Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Grefierii din toată țara vor întrerupe lucrul pentru a protesta față de intenția Guvernului de a abroga pensiile speciale. Luni, grefierii și restul colegilor care fac parte din personalul auxiliar al instanțelor vor întrerupe lucrul între orele 10-12, iar marți greva se va întinde pe tot parcursul zilei.

Grefierii nu vor mai intra în sălile de judecată marți, în ziua votului în Plen a proiectului de lege privind abrogarea pensiei de serviciu. Protestul reprezintă peste 6000 de membri de sindicat – personal auxiliar de specialitate din instanțe și parchete, alcătuit din: grefieri, grefieri-arhivari, grefieri-registratori, grefieri documentariști, grefieri statisticieni și specialiști IT – care reprezintă cea mai numeroasă categorie profesională din sistemul de justiție, se arată într-un comunicat semnat de reprezentanții a șase sindicate și Asociația Grefierilor din România.

Integral pe Libertatea