Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Potrivit unui studiu asupra viitorului muncii efectuat de brandul de consultanţă financiară Deloitte, inteligenţa artificială, robotica și digitalizarea vor face să dispară activităţile cu o scăzută valoare adăugată, dar firmele vor încerca noi profile profesionale, împingând către o reconversie a competenţelor.

Dacă în urmă cu 30 de ani un muncitor putea să desfăşoare aceeaşi meserie întrega lui carieră, acum societatea internaţională de consultanţă estimează că reînnoirea profesională se va face la fiecare 2-5,5 ani, cu o durată a muncii depuse care e destinată să se prelungească.
Până în 2021, 61% din meserii vor avea altă înfăţişare

Cercetarea indică în special că în următorii 2 ani departamentele de resurse umane vor tripla folosirea „robotic process automation”, adică automatizarea proceselor robotice, iar până în 2035 există probabilităţi ca 90% din activităţile administrative în domeniul gestionării de resurse umane va fi complet automatizată.

Integral pe Evenimentul Zilei