Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În timp numărul deceselor cauzate de noul coronavirus depistat în China creşte de la o zi la alta, oamenii de ştiinţă lucrează deja la realizarea unui vaccin, însă un oficial din domeniu spune că ar mai putea dura un an până ca acesta să fie pus pe piaţă. Numele lui Bill Gates se leagă şi el de lupta contra-cronometru pentru găsirea unui leac.

Dezvoltarea unui vaccin contra noului coronavirus va dura cel puţin un an, conform Alianţei Globale pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI), citată joi de agenţia DPA.

Potrivit directorului executiv al GAVI, Seth Berkley, oamenii de ştiinţă nu cunosc îndeajuns de multe despre epidemiologia noii boli pentru a putea evalua corect riscul în această etapă. ”Vestea bună este că cercetătorii au secvenţionat şi publicat deja genomul virusului, ceea ce a permis mai multor organizaţii din lume să înceapă lucrul la un vaccin”, a declarat Berkley.

Integral pe Capital