Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Aproape nu este zi în care să nu citim avertismentele specialiştilor asupra prăpastiei spre care ne îndreptăm, dacă aplicăm în continuare aberaţiile economice ale trio-ului Dragnea-Vâlcov-Vasilescu. Preşedintele şi premierul ne spun însă că pot creşte salariile bugetarilor, iar pensiile cu 40% începând de la 1 august. Ba chiar şi dublarea dublării alocaţiilor. Cine minte?

Personal am învăţat să dau crezare specialiştilor, ei nu vor să câştige alegeri. Dar unde ne ducem dacă ne ţinem de fanteziile economice ale trio-ului de tristă amintire? În prăpastia în care s-au dus şi Grecia şi alte ţări. Semnalele de alarmă trase de specialişti Consiliul Fiscal estimează un nivel probabil al deficitului bugetar pentru anul 2020 cuprins între 4,6 - 4,8% din PIB. Acesta ar putea creşte peste 6% din PIB în 2021 şi peste 7% din PIB în 2022, potrivit Opiniei Consiliului Fiscal privind Legea bugetului de stat şi Legea bugetului de asigurări sociale pentru anul 2020.

Deficitul prognozat al guvernului pentru 2020 este de 3,6%, bazat pe o creştere a veniturilor bugetare cu 10%, lucru sigur irealizabil. Este posibil că deficitul pe 2019 nu se va opri la 4,4%, cât speră ministrul de Finanţe, ci va fi mult mai mare. În fine, creşterea cu 40% a pensiilor de la 1 septembrie, pe o creştere economică de 4%, înseamnă deficite de 6% în 2021, şi 7% în 2022. Ce facem cu tratatele semnate cu UE? Ne ştergem undeva cu ele?

Integral pe Adevărul