Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

US Air Force a trimis la Câmpia Turzii drone de luptă MQ-9 Reaper. Este pentru a doua oară când astfel de aeronave de luptă fără pilot sunt operate în România de aliatul american.

"Această relocare temporară va dura până la începutul primăverii şi a fost complet coordonată cu guvernul român", se arată în comunicatul U.S. Air Forces Europe & Africa. Dronele au fost trimise în România pentru a întări stabilitatea şi securitatea în regiune şi pentru a consolida relaţiile cu aliaţii NATO şi alţi parteneri europeni, se mai precizează în comunicat.

Drona MQ-9 Reaper, care recent a fost folosită la uciderea generalului iranian Qassem Soleimani, este pilotată de la sol de un echipaj format din doi operatori, are o autonomie de 14 ore, o viteză maximă sub 500 de kilometri pe oră şi o rază de acţiune de 1.850 de kilometri. Are două radare din care unul specializat pentru mediului marin şi poate fi înarmată cu o gamă largă de rachete sau bombe ghidate laser.

Integral pe Adevărul