Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele României a ajuns printre primii la Ierusalim, la Forumul Liderilor Internaţionali închinat Comemorării Victimelor Holocaustului şi împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz.

Patru regi, douăzeci şi şase de preşedinţi şi patru prim-miniştri vor participa la ceremoniile programate joi. Majoritatea vor ajunge cu avioane private (inclusiv preşedintele României), iar unii dintre ei vor fi cazaţi la legendarul hotel Regele David (Klaus Iohannis – la cochetul hotel Orient).

Atât de mulţi oaspeţi de rang înalt n-a avut Israelul de la funeraliile lui Yitzhak Rabin, iar măsurile de securitate sunt în consecinţă (desfăşurate sub numele Operaţiunea Viitor). Prezenţa ar fi fost încă şi mai mare, dacă în paralel, la Davos, nu s-ar desfăşura lucrările Forumului Economic Mondial (acolo România nu e prezentă).

Integral pe Gândul

Te-ar mai putea interesa și...

Cum face PSD sumarul unor publicaţii şi posturi de televiziune

18 februarie 2020 14:08

Farsa anticipatelor

17 februarie 2020 14:10

Fierbere politică

16 februarie 2020 20:18

Două lumi. Și românii?

16 februarie 2020 11:23

Ordonanța răzbunării liberalilor

16 februarie 2020 10:32