Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Indexul global al produselor lactate a crescut din nou, cu mai bine de un procent, cu ocazia celei de-a doua licitaţii din 2020 înregistrată pe platforma GlobalDairyTrade (GDT), miercuri, 22 ianuarie a.c., pe fondul majorărilor preţurilor pe produs, la aproape la toate mărfurile tranzacţionate.

O parte a creşterilor este pusă pe seama vremii secetoase care s-ar putea instaura în lunile următoare, situaţie care ar putea pune şi mai mult presiune pe preţuri, iar cealaltă ca urmare a cererii crescânde venită din partea nordului Asiei şi din Orientul Mijlociu.

Concret, indexul preţurilor GlobalDairyTrade (GDT) a crescut cu 1,7%, cu o medie a preţurilor de vânzare de 3.434 dolari SUA pe tonă de produs, după o altă majorare înregistrată cu ocazia primei licitaţii din 2020 şi care totaliza 2,8 la sută, potrivit Reuters.

Integral pe Gândul