Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Clubul de fotbal Osasuna a trucat meciuri din La Liga în sezoanele 2012-2013 şi 2013-2014. Informația a fost oferită în faţa justiţiei de Angel Vizcay, un fost oficial al grupării din oraşul Pamplona.

Vizcay a declarat că gruparea la care a lucrat le-a plătit pe Getafe şi Betis Sevilla, pentru ca ele să n-o învingă pe Osasuna, ce încerca să rămână în primul eşalon. De asemenea, clubul din provincia Navara le-a plătit pe Real Valladolid, Betis şi Espanyol Barcelona, ca acestea să fie stimulate să le învingă pe rivalele directe ale Osasunei în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Vizcay a recunoscut în faţa tribunalului că în anul 2013 Osasuna a plătit-o cu 150.000 de euro pe Valladolid ca să câştige cu Deportivo La Coruna şi i-a oferit aceeaşi sumă lui Betis ca s-o învingă pe Celta. La Coruna şi Celta erau printre rivalele Osasunei în lupta pentru menţinerea în elită.

Integral pe România Liberă